Zvanična stranica - dr. Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

Layout

Cpanel
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Nase prve komšije imaju psa koji dolazi nekad u nase dvorište, pa u slučaju da me pas dodirne ili poliže šta treba da radim? Svi koje ovde znam mi kažu da moram odeću oprati 7 puta, od toga jedan put sa praškom. Sa druge strane sam gledala na youtube predavanje Bilal Philipsa, i on u tom predavanju pominje da dodir psa ne kvari abdest nego da se to pranje 7 puta odnosi na posudu iz koje je jeo.. Pa bih vas zamolila da mi kažete kako zaista ovde stoje stvari. Ne samo zbog mene, već ima i jedna sestra koja je primila islam a pas joj živi u stanu sa njima (pas njenih roditelja). Pa InshaAllah i njoj da prenesem vas odgovor.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Da li je reprodukcija ezana sa audio uređaja novotarija?Da vas Allah, subhanehu ve teala, nagradi. Esselamu alejkum.

ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Es-Selamu alejkum, već 5-6 godina imam kod svoga brata dug [on meni duguje) od nekih 40 hiljada eura, zanima me da li se daje zekat na pozajmljene pare. Napominjem da radim kod njega u firmi, svremena na vrijeme mi donese ponešta para ali taj dug od tih 40 hiljada uvjek je isti. Ima nijet da vrati ali trenutno nije u mogućnosti.
Odgovor: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selam braco, samo da vas pitam dali se ja i moja žena smijemo držati za ruke za vrijeme dok postimo. Npr. na putu, u kupovini, kada legnemo poslije sehura itd. Pošto su nam neki govorili da smijemo a neki da ne smijemo, pa bismo voljeli da nam vi odgovorite. Unaprijed hvala. Allah imanet.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

KAKO POSLATI PITANJE ?

Trenutno se pitanja primaju samo putem FB stranice.

Postavi pitanje