Zvanična stranica - dr. Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

Layout

Cpanel
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum we rahmetullah.
Prije par dana sam na muzevom kompjuteru otkrila mnostvo porno filmova.To je dotada vjesto krio od mene,medjutim,Allah je odredio da tad zaboravi da to skloni,i ja sam to vidjela.Sjetila sam se da sam dan prije toga bila van kuce s djecom,da se on kupao...sjetila sam se i mnogo puta prije toga da mi nije bilo jasno to njegovo kupanje kad nisam kuci.Razgovarala sam s njim.Priznao je da je ovisan o tome,na takav prljav nacin se zadovoljava,i to sve ove godine naseg braka.

Ja sam mnogo mladja od njega,imamo djecu,nisam zapustena,vodim brigu o sebi onoliko koliko mogu.
Nakon ovoga,a proslo je par dana lose se osjecam skroz.Samo vidim te slike pred sobom.U mojim ocima je pao skroz na samo dno.Mrzim ga svim srcem.Za mene je pogan i odvratan.Stid me sto djecu imam s njim.Jednostavno imam osjecaj da vise nikad sa njim nista ne mogu imati.Sve dosad je bila laz.Svaki nas odnos je bio na moj zahtjev.
Osjecam se iznevjereno,ponizeno,i tako mi Allaha,da mi nije ove djece,ja tog covjeka vise pogledati ne bih mogla.
Mnogo puta sam cula da mladici rade takvo nesto,ali covjek koji pored sebe ima halal zenu,covjek koji se smatra muslimanom,klanja,posti...Ja wallahi vise ne mogu razumno da razmisljam,i uopste ne znam sta mi je ciniti.Kako dani prolaze,sve mi je teze.Recite mi svoje misljenje o njegovom grijehu,i sto da ja cinim,kako da postupim?
Allah vas nagradio,
Esselamu alejkum.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum.
Pročitala sam negdje da je učenje kunut dove na vitr-namazu sunnet, te da se ona ne mora uvijek učiti, da se nekada može i izostaviti, da li je to tačno?  Isto tako sam čula da ukoliko ne znamo kunut dovu mozemo učiti dovu koja se uči na sjedenju (Allahume rabbena atina...) pa me interesuje da li se može učiti ova dova s obzirom na to da sam saznala da nije vjerodostojna dova "Allahume inni nesteinuke..."?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum.
Imam problem sa kamatom...jer država u kojoj živim ima zakon da platu možeš primiti jedino preko banke na karticu...pa nakon godinu dana oni ti daju nešto kamate...ali ja kamatu ne želim jer je haram...ta kamata nije velika iznosi svega nekoliko franaka...ali ja ne želim da je uzmem radi Allaha s.w.t...
Ja sam im rekao da tu kamatu ne želim i da je ne prebacuju meni na račun, ali rekli su da to ne može i da to ne postoji u Švicarskoj...što znaci da će oni meni tu kamatu prebacivati na račun htio ja to ili ne....
Pedložio sam im bio i da tu kamatu uzimaju sebi ili da je daju nekom drugom ali samo ne meni ali i od toga nema ništa...
Pa moje pitaje glasi smije li se ta kamata dati kao sadaka? Ne želim da tim parama od kamate uprljam svoj halal imetak koji mi je Allah s.w.t iz svog izobilja dao....
I da li sam grešan sto sam im predložio da kamatu ako ništa drugo uzimaju sebi ili daju kome drugom?
Ja i žena smo uzeli sebi dvoje djece iz Somalije jetima kojima šaljemo određeni iznos novca svaki mjesec da bi oni i njihove majke imale za hranu, za školu te djece, i za odjeću, pa da li smijem njima poslati te pare i hoće li to sta umanjiti moj sevap kod Allaha s.w.t ako im pošaljem te pare?
Ili da jednostavno uništim te pare ili zapalim ili bacim...
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum, prvo sve pohvale za vaš rad i trud, da vas Allah svt nagradi. Živim nadomak grada, i dobio sam ponudu od jednog pravoslavca da kupuje od mene gliste (ja bih ih ili hvatao ili bih ih uzgajao). On ima ribarsku radnju i sve bi bile prodane ribolovcima za ribolov.
Ja o ovome pitanju sa stava Islama baš ništa ne znam, pa ako možete da što prije odgovorite, da li takva prodaja halal ili haram, jer u prvo slučaju hvatao bih obične kišne gliste a u drugom bih uzgajao "kalifornijske".
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

KAKO POSLATI PITANJE ?

Trenutno se pitanja primaju samo putem FB stranice.

Postavi pitanje