Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Es-selamu alejkum,
Da li je ženi koja je pod hidžabom dozvoljeno da probuši neki dio tijela, s ciljem uljepšavanja sebi ili eventualno svom mužu (kao npr. bušenje ušiju na više mjesta) ? Posebno me zanima vezano za tzv. pirsing na pupku ?!
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Čula sam jednu zapunjujuću informaciju od jednog insana koji klanja, da je rekao da je pročitao u Kur'anu da je dozvoljeno oženiti amidžinu kćer. Znači, od amidže, tj. rođeni brat od oca, pa njegovu kćer. Ja sam mu'minka i pročitala sam Kur'an, ali to nisam zapazila, pa mi odgovorite. I rekao je još da može svekar oženiti snahu, ako mu sin preseli. Ove dve informacije su me zapanjile, budući da vodim strogo računa o mahramu, i ne rukujem se, osim sa dajidžama, amidžama, ocem, bratom, svekrom i mužem naravno, kao i da ne nosim pred njima hidžab jer su mi mahremi. Ne rukujem se, tj. ne dotičem sa dajđinim, tetkinim i amidžinim sinovima, deverove nemam. Da li je i sa njima zabranjeno? Za devera znam, jer je Poslanik s.a.v.s rekao da je dever smrt.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Ako mi možete objasniti šta je to tačno po Šerijatu rasprava.
Jer je u hadisu obećana nagrada onome ko ostavi raspravu pa makar bio i u pravu.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu Alejkum. Da li je dozvoljeno ženi muslimanki da nosi Hidžab bilo kakve boje i takođe da nosi pantalone?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.