Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum uvaženi brate, magistre. Ja sam A. iz Sandzka, živim trenutno u jednoj od zapadnih evropskih zemalja. Htio sam da vas pitam ne zeleći da vas opteretim, interesuju me dvije stvari:
Prva- da li je čovjek učinio grijeh ako zbog materijalnih stvari učini azil u stranu zemlju - tj, da li spada u kategoriji ljudi koji uzimaju za zaštitu Jevreje ili krsćane?
I drugo: kakav je status novca (dozvoljen-zabranjen) koji se dobija u tim situacijama dok je čovjeke na azilu, socijalna pomoć i sl., jer od tog novca se treba hraniti, oblačiti i dr. Da vas Allahu Uzvišeni nagradi dobrom.
ODOGVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Da li ima dokaz za suretul Mulk da se uči svaku noć prije spavanja i da je to zaštita kaburskog azaba?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Da li je vjerodostojan hadis koji se nalazi u Tirmizijinoj zbirci gdje Poslanik s.a.w.s. kaže, da se Allah smilovao čovjeku koji klanja 4 rek'ata poslije ikindijskog ezana (prije farza)?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Da li se gubi abdest ako prilikom kupovine dodirnem žensku osobu koja radi na kasi, kada mi vraća kusur i inače kad se slučajno dodirne žena (na pr. u autobusu)?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.