Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Es-Selamu alejkum, već 5-6 godina imam kod svoga brata dug [on meni duguje) od nekih 40 hiljada eura, zanima me da li se daje zekat na pozajmljene pare. Napominjem da radim kod njega u firmi, svremena na vrijeme mi donese ponešta para ali taj dug od tih 40 hiljada uvjek je isti. Ima nijet da vrati ali trenutno nije u mogućnosti.
Odgovor: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selam braco, samo da vas pitam dali se ja i moja žena smijemo držati za ruke za vrijeme dok postimo. Npr. na putu, u kupovini, kada legnemo poslije sehura itd. Pošto su nam neki govorili da smijemo a neki da ne smijemo, pa bismo voljeli da nam vi odgovorite. Unaprijed hvala. Allah imanet.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Šta raditi ako si džunub a ističe namasko vrijeme?
ODGOVOR:

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Imam pitanje u vezi zekata. Imam oko 500g zlata u nakitu, pa me interesuje da li da zekat dam po današnjoj vrednosti zlata ili po vrednosti zlata kada sam to zlato dobila. Htela bih da zekat platim u novcu, ali ne znam kako da izračunam vrednost zlata? Jer ovo zlato sam dobila kao svadbeni poklon, a to je bilo pre 3 godine kada je zlato bilo jeftinije.

Odgovor:

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

KNJIGA: STAZOM ISPRAVNIH PRETHODNIKA

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.