Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

 

- Esselamu alejkum.

U hadisu je došlo da je klanjanje jednog namaza u Haremu u Mekki vrijedno koliko 100 000 namaza od namaza u drugim mesdžidima. Moje pitanje je, pošto sam tako čuo da se ta vrijednost klanjanja odnosi na čitavu Mekku ili uglavnom šire od samog mesdžida, pa me interesuje je li to tačno?

A moje drugo pitanje je: je li se ta vrijednost namaza odnosi samo na farz ili na bilo koji namaz? Allah ti dao svako dobro.

ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

STAROSNA DOB KURBANA
Poštovani, Esselamu alejkum,
Molim Vas za odgovor na sljedeće pitanje:
Želja nam je da povodom rođenja djeteta od akike kurbana priredimo džematski iftar. Jasno nam je što spada u kurban, međutim, da li je moguće uzeti mlađi kurban s obzirom da se od tog kurbana priprema iftar? Unaprijed hvala.
ODGOVOR: AlejkumusSelam!

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selamu alejkum ve rahmetullah

Prvo pitanje je vezano za klanje kurbana za predolazeći bajram, tj da li neko mora zaklati kurban ako je nekom dužan te pare kojima će platiti kurban. Šta treba prvo da riješi: dug ili kurban.

A drugo pitanje je kako se najbolje može postići jako pamćenje.

Džezakamullahu khajren!

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selam alejkum. Moje pitanje glasi da li će Allah dž.š. oprostiti veliki širk ukoliko se vjernik pokaje i da li će kršćanima koji prime islam oprostiti njihove grijehe i samim tim širk koji su do tada počinili.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.