Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Selam alejkum. Mlad sam.Imam 18 godina. Bio sam zaljubljen u jednu djevojku i šejtan me navede da je pomoću magije zavedem. Nađem neku magiju koja kasnije nije funkcionisala pa sam kasnije to spalio i pokajao se. Jel ovo širk? Molim vas da mi odgovorite.
To je neka navodno romska magija, u kojoj kaže da treba nešto crveno stavit na neko skriveno mjesto i ostavit tu dok se ne ispuni želja. Ali nit se želja ispunila, ali i da je se mogla ispunit ja bih poslije svakako to uništio, tu "magiju". Nadam se da ste shvatili. Nek vas Allah dž.š. nagradi.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Eselamu alejkum, poštovani,
Prvo da vam se iskreno zahvalim na pitanjima na koje ste mi dosad odgovorili, lijepo jednostavno i brzo mi odgovorite te sam se iz tog razloga odlučila opet vama postaviti jedno pitanje koje sad opet bitno za moj žvot. Halalite  ako sam vam dosadna.
1.pitanje:Naime, ja sam upoznala jednog muškarca koji je zainteresiran da me oženi, ali kako sam ja prije živijela u džahilijetu a to podrazumjeva i dasam činila bludne radnje te da se nisam uspjela sačuvati od nemorala sad on zahtijeva od mene da mu priznam kada sam s kim i koliko puta to počinila, a pošto ja znam za hadis koji kaže: Allah dž.š neće oprostiti onim osobama čije je grijehe sakrio a on ih potom otkrije. Molim vas obijasnite mi da li sam ja dužna mom budućem mužu odgovotiti na takva pitanja?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

-Esselamu alejkum. Za šta se tačno klanja i uči istihara i istiharet dova? kako se to pravilno čini?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu-allejkum!
Kako ispravno učiti Ya - sin za dušu naših rahmetlija? Sta se ući poslije Ya -sina, koja dova? I da li je tačno da žene ne mogu učiti Ya - sin za duše rahmetli osoba koje su muškog pola? I da li se neko može u moje ime da uči Ya - sin za rahmetlije?
Unaprijed Hvala! Selam!
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.