Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

POSJECIVANJE MEZARJA ZA BAJRAM
ODGOVOR:

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Je li preče dati sadekatul fitr u narodnu kuhinju u vidu namirnica ili dati u novcu sestrama iz džemata za koje se pouzdano zna da im je potrebna pomoć (tu bi davanje bilo novčane prirode, ali vidim na nekim stranicama da braća kažu da se na te transakcijske račune može uplatiti sadekatul fitr i zekat) ?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Da li mogu sadekatul fitr dati u narodnu kuhinju u vidu namirnica; time bih zaobišla ono razilaženje u pogledu davanja u novcu, ali mislim da se tamo hrane i ne muslimani (pa ima li smetnje)?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu 'alejkum
Nakon što sam pročitala vas odgovor na pitanje miješanja muskaraca i žena, jasno mi je da je strogo zabranjeno.
Moj muž ima rodbinu koja jednom godišnje ili u dvije godine dođe u BiH. Oni niti praktikuju islam niti znaju mnogo o propisima.
Ove godine će biti tu za bajram i muž je odredio da ćemo obići njegovu rodbinu koja ce biti na okupu, dakle muški i žene zajedno.
Ja sam već tražila način da sprovedemo propis i da ga nagovorim da objasnimo i mojoj i njegovoj rodbini da mi tako ne želimo živjeti,
Međutim ispalo je da ja moram ići za bajram kod njih i sjediti s njegovim bratom i amidžom u istoj sobi.
Molim vas za neki savjet, neko rješenje, jer me to jako muci, danima ne budem dobro zbog toga sto me čeka. Ne nosim nikab jer sam na stavu da je sunnet, ali
shvatam njegovu važnost za ženu i zato bih se užasno osjećala na takvom mjestu.
Allah vas nagradio


ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

KNJIGA: STAZOM ISPRAVNIH PRETHODNIKA

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.