Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Oprostite na smetnji ali više ne znam kome da se obratim za pomoć jer imam veliki problem. Čula sam nekoliko puta o crnoj magiji, hodžama i svemu ostalom ali nisam želela da verujem u sve to dok se nisam udala, onda je počeo moj pakao. Naime, moj muž je prestao da priča samnom, da spava samnom, na svako moje pitanje je odgovarao kao da viče na mene i kao da ga gušim a ja ništa od toga nisam radila. Jedno vreme sam se i povukla i nisam ga više ništa ni pitala iz straha da mu ne smetam. Nikada me nije udario i nikada se nije svađao samnom ali se ponašao kao da ja ne postojim a živeli smo zajedno. Ta agonija je trajala 4 god ni sama ne znam kako sam izdražala, počela sam i sama da pucam i gubim samopouzdanje. Razveli smo se pre 2 nedelje a već pre toga 9 meseci smo bili u dva različita grada bez da mi se javljao jednostavno kao da me je izbrisao sa lica Zemlje.
Ono što sledi kasnije poprilično me je uznemirilo kada smo se razveli. On je propričao i ispričao mi razlog svog ponašanja nervirala ga je moja pojava i nije mogao da gleda u mene bez ikakvog razloga, nije mogao da me pipne, kada poželi nešto da mi kaže jednostavno zine ali reči neće napolje. Kaže da me jako voli i da mu smeta što je tako ali da je to nešto jače od njega i ne može da kaže šta se dešava. Pre mene je imao vezu istog intervala i u istom vremenskom periodu se desio preokret kod njega i na isti  način su živeli i razišli se. Devojka nije ništa bila kriva, jednostavno nije mogao da je gleda. Kaže da se oseća jako loše kao da predoseća da ce se nešto loše desiti, ljude koje sreće u poslednje vreme kaže da ne vidi normalno da ih vidi kao grimase i jako ga nerviraju... Uz sve to jedno vreme je imao neobjašnjive glavobolje od kojih nije mogao da ustane iz kreveta i da priča, doktori nisu otkrili šta mu je. Na sve to imam drugu stranu za koju mislim da je krivac toga jer su neke stvari neobjašnjive. Naime, njegova sestra iz tatinog prvog braka je zajedno sa svojom majkom posećivala razne ljude koji se bave na žalost onim lošim i navodno su preko nekoga koliko sam razumela hodže napravile nešto njemu i njegovoj porodici. Ispred kuće su nalazili razne smotuljke, nakapan vosak... bacao je to u vodu ali se vraćalo. Porodica moga sada bivšeg muža živi u jako lošim odnosima otac i on ne mogu u istoj prostoriji da provedu ni 5 minuta, niko niskim ne priča normalno svi su nervozni i samo se svađaju.
Oprostite ako sam Vam oduzela vreme, ali jednostavno ne znam na koju stranu da se okrenem i  odakle da krenem a imam veliku potrebu da učinim nešto. Ako možete da mi pomognete biću Vam beskrajno sretna, ali ako vi ne možete molim vas uputite me nekome.
Čula sam nešto ali ne razumem sta je tačno učenje Kur'ana, možete li mi malo pojasniti ja to ništa ne razumem. I da li je problem to što nisam muslimanka i da li da bih dobila vašu pomoć moram da prihvatim islam. I na ovo mi odgovorite.
Hvala Hvala Hvala. Ivana B.
ODGOVOR:

Više...
E-mail Ispis PDF

- Sellam alejkum!Molim za odgovor na moje pitanje ,dali je nikab sunnet ili farz ,ako je sunnet moze li se skidati?kad sam stavila nikab bila sam neudata i bez ikakvih obaveza i nije mi bilo tesko da ga nosim ,ali sam sad u braku imam velika iskusenja djeca su mi mala na ulici kad idem sa djecom napadaju me odgovorite mi molim vas dali je grijeh skinuti ga ...molim za zasebni odgovor ako ste u mogucnoti.Allah vas nagradio najboljim.
ODGOVOR: Alejkumuselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum.
Čula sam da čovjek u kući svojih roditelja nije putnik, pa me zanima da li udana žena kada posjeti svoje roditelje ima status putnika (inače udaljenost puta je malo više od 80 km)? Da vas Allah subhanehu ve teala nagradi...
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

KNJIGA: STAZOM ISPRAVNIH PRETHODNIKA

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.