Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Esselamu 'alejkum
Nakon što sam pročitala vas odgovor na pitanje miješanja muskaraca i žena, jasno mi je da je strogo zabranjeno.
Moj muž ima rodbinu koja jednom godišnje ili u dvije godine dođe u BiH. Oni niti praktikuju islam niti znaju mnogo o propisima.
Ove godine će biti tu za bajram i muž je odredio da ćemo obići njegovu rodbinu koja ce biti na okupu, dakle muški i žene zajedno.
Ja sam već tražila način da sprovedemo propis i da ga nagovorim da objasnimo i mojoj i njegovoj rodbini da mi tako ne želimo živjeti,
Međutim ispalo je da ja moram ići za bajram kod njih i sjediti s njegovim bratom i amidžom u istoj sobi.
Molim vas za neki savjet, neko rješenje, jer me to jako muci, danima ne budem dobro zbog toga sto me čeka. Ne nosim nikab jer sam na stavu da je sunnet, ali
shvatam njegovu važnost za ženu i zato bih se užasno osjećala na takvom mjestu.
Allah vas nagradio


ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum, da li postoje neki načini i metode da se izliječi homoseksualnost, i da li je to iskušenje na ovom svijetu? Allah da vas nagradi za vaš trud.
- Selam Alejkum! Da li je homosexualnost izlečiva? Gde god sam pročitala nešto o tome u suštini pisalo bi da je to veliki greh. Nigde ne piše kako da se spasiš od toga, da se izlečiš i slično. Na primer ako neko odluči da ne živi tim životom... kako da nastavi da živi s tim grehom u sebi, koji poriče...? Da li je greh ako se rodiš s tim i ništa ne uradiš (veza, odnos..sl) ili je greh ako si u vezi, ili imas odnose sa istim polom?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamualejkum poŠtovani Šejh.
Imao bih jedno pitanje. Najpre bih Vam izložio celokupnu situaciju da bi ste na osnovu okolnosti mogli proceniti moju situaciju i dati mi adekvatan podgovor.
Naime, ja sam najstarije dete u porodici, imam hvala Allahu oba roditelja, brata i sestru.
Moji roditelji nisu zaposleni, nemaju prihoda, te sam prinuđen raditi i brinuti o osnovnim životnim potrebama preko računa, davanja za hranu itd.
Zanima me, pošto radim u jednom restoranu u kom ima muzike (nema alkohola, niti svinjetine, vlasnik klanja) da li je meni haram raditi na takvom mestu?
Allah vas nagradio najlepsom nagradom.

ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Nase prve komšije imaju psa koji dolazi nekad u nase dvorište, pa u slučaju da me pas dodirne ili poliže šta treba da radim? Svi koje ovde znam mi kažu da moram odeću oprati 7 puta, od toga jedan put sa praškom. Sa druge strane sam gledala na youtube predavanje Bilal Philipsa, i on u tom predavanju pominje da dodir psa ne kvari abdest nego da se to pranje 7 puta odnosi na posudu iz koje je jeo.. Pa bih vas zamolila da mi kažete kako zaista ovde stoje stvari. Ne samo zbog mene, već ima i jedna sestra koja je primila islam a pas joj živi u stanu sa njima (pas njenih roditelja). Pa InshaAllah i njoj da prenesem vas odgovor.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

VITR NAMAZ

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.