Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Nase prve komšije imaju psa koji dolazi nekad u nase dvorište, pa u slučaju da me pas dodirne ili poliže šta treba da radim? Svi koje ovde znam mi kažu da moram odeću oprati 7 puta, od toga jedan put sa praškom. Sa druge strane sam gledala na youtube predavanje Bilal Philipsa, i on u tom predavanju pominje da dodir psa ne kvari abdest nego da se to pranje 7 puta odnosi na posudu iz koje je jeo.. Pa bih vas zamolila da mi kažete kako zaista ovde stoje stvari. Ne samo zbog mene, već ima i jedna sestra koja je primila islam a pas joj živi u stanu sa njima (pas njenih roditelja). Pa InshaAllah i njoj da prenesem vas odgovor.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Da li je reprodukcija ezana sa audio uređaja novotarija?Da vas Allah, subhanehu ve teala, nagradi. Esselamu alejkum.

ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Es-Selamu alejkum, već 5-6 godina imam kod svoga brata dug [on meni duguje) od nekih 40 hiljada eura, zanima me da li se daje zekat na pozajmljene pare. Napominjem da radim kod njega u firmi, svremena na vrijeme mi donese ponešta para ali taj dug od tih 40 hiljada uvjek je isti. Ima nijet da vrati ali trenutno nije u mogućnosti.
Odgovor: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selam braco, samo da vas pitam dali se ja i moja žena smijemo držati za ruke za vrijeme dok postimo. Npr. na putu, u kupovini, kada legnemo poslije sehura itd. Pošto su nam neki govorili da smijemo a neki da ne smijemo, pa bismo voljeli da nam vi odgovorite. Unaprijed hvala. Allah imanet.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi