Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

- Es-selamu alejkum,
Da li je ženi koja je pod hidžabom dozvoljeno da probuši neki dio tijela, s ciljem uljepšavanja sebi ili eventualno svom mužu (kao npr. bušenje ušiju na više mjesta) ? Posebno me zanima vezano za tzv. pirsing na pupku ?!
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Čula sam jednu zapunjujuću informaciju od jednog insana koji klanja, da je rekao da je pročitao u Kur'anu da je dozvoljeno oženiti amidžinu kćer. Znači, od amidže, tj. rođeni brat od oca, pa njegovu kćer. Ja sam mu'minka i pročitala sam Kur'an, ali to nisam zapazila, pa mi odgovorite. I rekao je još da može svekar oženiti snahu, ako mu sin preseli. Ove dve informacije su me zapanjile, budući da vodim strogo računa o mahramu, i ne rukujem se, osim sa dajidžama, amidžama, ocem, bratom, svekrom i mužem naravno, kao i da ne nosim pred njima hidžab jer su mi mahremi. Ne rukujem se, tj. ne dotičem sa dajđinim, tetkinim i amidžinim sinovima, deverove nemam. Da li je i sa njima zabranjeno? Za devera znam, jer je Poslanik s.a.v.s rekao da je dever smrt.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

Rašid al-Afasi

GREŠKE KOD VAKTIJA

STAZOM ISPRAVNIH PRETHODNIKA

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.