Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

- Selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Ako mi možete objasniti šta je to tačno po Šerijatu rasprava.
Jer je u hadisu obećana nagrada onome ko ostavi raspravu pa makar bio i u pravu.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu Alejkum. Da li je dozvoljeno ženi muslimanki da nosi Hidžab bilo kakve boje i takođe da nosi pantalone?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Es-selamu alejkum. Čuo sam da kad neko umre pa kad se vraćamo sa dženaze ili sa hatara ne valja da se obilazi rodbina. Nego moraš prvo da odeš kući pa tek onda da odeš da obiđes nekoga. U suprotnom ako odeš kod nekoga a pre toga nisi bio kući u toj porodici će umreti neko. Da li je to istina ili ne?
ODOGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum we rahmetullah.
Prije par dana sam na muzevom kompjuteru otkrila mnostvo porno filmova.To je dotada vjesto krio od mene,medjutim,Allah je odredio da tad zaboravi da to skloni,i ja sam to vidjela.Sjetila sam se da sam dan prije toga bila van kuce s djecom,da se on kupao...sjetila sam se i mnogo puta prije toga da mi nije bilo jasno to njegovo kupanje kad nisam kuci.Razgovarala sam s njim.Priznao je da je ovisan o tome,na takav prljav nacin se zadovoljava,i to sve ove godine naseg braka.

Ja sam mnogo mladja od njega,imamo djecu,nisam zapustena,vodim brigu o sebi onoliko koliko mogu.
Nakon ovoga,a proslo je par dana lose se osjecam skroz.Samo vidim te slike pred sobom.U mojim ocima je pao skroz na samo dno.Mrzim ga svim srcem.Za mene je pogan i odvratan.Stid me sto djecu imam s njim.Jednostavno imam osjecaj da vise nikad sa njim nista ne mogu imati.Sve dosad je bila laz.Svaki nas odnos je bio na moj zahtjev.
Osjecam se iznevjereno,ponizeno,i tako mi Allaha,da mi nije ove djece,ja tog covjeka vise pogledati ne bih mogla.
Mnogo puta sam cula da mladici rade takvo nesto,ali covjek koji pored sebe ima halal zenu,covjek koji se smatra muslimanom,klanja,posti...Ja wallahi vise ne mogu razumno da razmisljam,i uopste ne znam sta mi je ciniti.Kako dani prolaze,sve mi je teze.Recite mi svoje misljenje o njegovom grijehu,i sto da ja cinim,kako da postupim?
Allah vas nagradio,
Esselamu alejkum.
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi