Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Prije nekoliko ste mi rekli da je dozvoljeno učestvovanje na turniru u fudbalu ako barem jedna ekipa ne uplaćuje novac a ostale uplaćuju. Sad je slučaj da organizator daje fiksne nagrade i organizator nema ekipu koja ga predstavlja ali svaka ekipa mora da uplati novac. Konkretno, uplata je 100 eura, a ima 19 ekipa. A nagrade koje daje organizator su 3000 eura za prvo mjesto, 1500 za drugo, 750 eura za trece mjesto. Halali šejh, nadam se da ćeš razumjet iako nisam možda baš najbolje objasnio. Da te Allah nagradi.Amin!

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Htio bih da vas pitam što se tiče ovih zabrana, u koje vrijeme se ne smije klanjati namaz? Je li to 45 minuta nakon izlaska sunca, 45 minuta prije podne namaza i 45 minuta prije akšam namaza. A ako nije tako kako da znam otprilike kada se ne smije, i da li se to odnosi samo na sunete ili i na farze?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Da li je istinita priča koja se veže za Poslanika a.s i ovaj kamen koji lebdi u zraku u Kudsu? Kažu da je ovaj kamen krenuo za Poslanikom a.s. kada je htio da sjedne na svoju životinju prilikom odlaženja na Miradž? Allah vas nagradio.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Da li žene mogu biti svjedoci na šerijatskom vjenčanju?

ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Hvala Allahu i neka je salavat i selam na posljednjeg vjerovjesnika, a zatim:

Svjedočenje prilikom šerijatskog vjenčanja je od šartova valjanosti braka po ispravnom stavu učenjaka. Po većini učenjaka da bi svjedočenje bilo validno moraju ga izvršiti: dva muslimana, muškaraca, koji su pravedni (ne ustrajavaju u činjenju velikih grijeha), punoljetni i pametni.

Oko svjedočenja žena u nečemu što nije vezano za imetak niti se vraća na imetak učenjaci imaju podijeljeno mišljenje:

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi