Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Šejh, ja sam samo hteo da pitam da li je u islamu dozvoljeno i koliko ako jeste da je čovek nacionalista i te stvari. Jer ja sam poreklom albanac i to je kod nas naravno malo tvrđa stvar koja se poštuje, al meni je islam normalno milion puta preči. Čuo sam da je zabranjen bilo kakav nacionalizam i čuo sam da nije zabranjen. Volio bih da mi vi kažete iskreno, ako je zabranjen da ustanem iste sekunde da uzmem zastavu albanije i da je zapalim već noćas. Allah da vas nagradi.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkumu.
Halali te što vam smetam, trebala bi vas pitati nešto u vezi intime. Kad je žena u hajzu, da li je dužna da se okupa ako muža zadovolji, da ne ulazim u detalje. Razumijete me.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es-Selam alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Ako može odgovor. Rašireno je među sestrama prilikom odgovaranja na selam da dodaju „ve magfiretihi“. Pa me zanima da li je taj dodatak vjerodostojan, jer nisam primjetila da daije odgovaraju sa tim dodatkom. Barekellehu fikum.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum.

Htio sam da znam ima li više mišljenja za bradu? Osoba koja uzme mišljenje šejha Albanija da li je ona griješan? I da li postoje fetve od uleme koje kažu da se skrati brada ispod BOXA da je mekruh a ne haram? Allah vas nagradio na odgovoru.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi