Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

Fond za Hadždž ili Umru je baziran na vrsti uzajamnog pozajmljivanja koje se u početku zvalo „Udruživanje službenika“.

Naime, riječ je o vrsti pozajmljivanja koja se proširila u ovom vremenu. Nazvana je tim imenom jer večina onih koji koriste tu vrstu pozamljivanja su službenici državnih institucija koji dobijaju redovnu mjesečnu platu. S tim da učesnici u tom pozajmljivanju mogu biti trgovci, zemljoradnici, radnici u fabrikama i slično, iako njihova plata nije redovna.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Znam da ste Vi najkopetentniji da mi odgovorite na ovo pitanje. Naime, razboljela mi se koza prilikom jarenja, došlo do komplikacija, urađen carski, urađeno sve sto je bilo moguće s moje strane. Eh mene to puno boli, plakala dam čitav dan, plakala na sedždi, dovila Allahu da joj olakša. Ona još nije dobro, a nisam ni ja. Molim Vas da mi kažete kako da se nosim s tim. Kako da nastavim dalje, nisam ništa od juče jela, narušavam svoje zdravlje tugom. Ja patim sto nju boli. Kako sebe da ojačam, jer ne mogu više ništa uraditi. Htjela da mi kažete kako se nositi s tim kad mi je teško. Toliko me je pogodila bolest hajvana, kako mi je kad su mi djeca bolesna, možete misliti.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Eselamu alejkum ve rahmetulahi ve barekatuhu, brate.

Možeš li svojim sljedbenicima (svima nama koji te poštujemo i cijenimo kao daiju), molim te, objaviti i razjasniti situaciju vezanu za javno razotkrivanje identiteta lica/osoba koja/e se bave sihrom (sihrbazima).

Naime, imamo jedan problem vezano za te ljude koji se bave tim zlom, a problem je nastao u vezi razilaženja mišljenja među muslimanima o tome: da li bismo trebali javno objavljivati identitete sihrbaza ukoliko postoji ozbiljna sumnja ili se pouzdano/provjereno zna da se bave tim zlom. Vjernici su mišljenja da bi se trebalo tako postupati, a neke daije i učeni ljudi visokog imana smatraju da ne bismo trebali objavljivati.

Pa možete li nam vi dati objavu na tu temu prema vašem mišljenju i znanju i jednom za sva vremena riješiti ovu nesuglasicu između vjernika i učenih ljudi. Ako može, onda super. Vjerujte mi da će mnogi od toga imati koristi. Allah s.w.t. vam dao svako dobro i potpomogao vas na vašem putu širenja islama i istine. Amin, ya Rabbi.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum. Postoji li vjerodostojan hadis da beba kada se nasmije vidi meleke?

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.