Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Desi mi se da prespavam sabah namaz, pa me interesuje da li sam dužan da ga odmah naklanjam čim se probudim ili mogu nekada poslije? Allah te nagradio Firdeusom.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Prije nekoliko ste mi rekli da je dozvoljeno učestvovanje na turniru u fudbalu ako barem jedna ekipa ne uplaćuje novac a ostale uplaćuju. Sad je slučaj da organizator daje fiksne nagrade i organizator nema ekipu koja ga predstavlja ali svaka ekipa mora da uplati novac. Konkretno, uplata je 100 eura, a ima 19 ekipa. A nagrade koje daje organizator su 3000 eura za prvo mjesto, 1500 za drugo, 750 eura za trece mjesto. Halali šejh, nadam se da ćeš razumjet iako nisam možda baš najbolje objasnio. Da te Allah nagradi.Amin!

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Htio bih da vas pitam što se tiče ovih zabrana, u koje vrijeme se ne smije klanjati namaz? Je li to 45 minuta nakon izlaska sunca, 45 minuta prije podne namaza i 45 minuta prije akšam namaza. A ako nije tako kako da znam otprilike kada se ne smije, i da li se to odnosi samo na sunete ili i na farze?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Da li je istinita priča koja se veže za Poslanika a.s i ovaj kamen koji lebdi u zraku u Kudsu? Kažu da je ovaj kamen krenuo za Poslanikom a.s. kada je htio da sjedne na svoju životinju prilikom odlaženja na Miradž? Allah vas nagradio.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi