Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, brate.

Allah ti dobro dao. Interesuje me da li je šerijetski dozvoljena grupna rukija. Odnosno rukija koja se uči skupini muškaraca i žena razdvojeno. Što sada radi jedan učač kod nas.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Ima li smetnje da se učestvuje u organizaciji i svemu ostalom vezanom za manifestaciju „Selam, ja resulellah“? Ili je to isto kao i sam mevlud? Drugim riječima, ima li osnova obilježavati ovaj dan na bilo koji način predavanjem, dersovima, priredbom, nekakvim svečanostima, sijelima i slično? Barekellahu fikum.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejk šej, Zijad.

Prikupljam pare za hadždž inšAllah. I bliži se davati zekat. Da li mogu izdvojiti od zekata za hodžarinu i za struju u džamiji kao fi sebilillah. Ovo nas obavezuju hodžarinu kao vjeroučitelje i ukop. Allah te nagradio.

Više...
E-mail Ispis PDF

Ovaj vid oblačenja pokrivanih u Bosni (i na Balkanu uopćeno) je toliko rasprostranjen da laik ili osoba koja nije upućena može pomisliti da to i jeste islamsko pokrivanje žena - da se glava pokrije maramom, a donji dio tijela kako hoćeš ili voliš.

Poštovane pokrivene sestre, vlasnice tunika i pantalona, da vas Allah nagradi što ste uopće pokrivene preko glave, jer mogle ste i bez toga, ali trebate znati da šerijatski hidžab nije kratka ili duga, široka ili uska tunika niti nošenje bilo kojih pantalona (van kuće).

POŠTOVANE POKRIVENE SESTRE, UPOTPUNITE SVOJE ISLAMSKO POKRIVANJE.

Tunika i pantalone u osnovi nisu hidžab (džilbab). Nošenjem tunike ili pantalona se ne ispunjava većina šartova hidžaba.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.