Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Eselamu alejkum sejh.

Da li je hadžija obavezan da zakolje kurban za bajram u ime svoje porodice (ne u svoje ime) iako je on na hadždžu ako je stava da je kurban za bajram vadžib?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE 1: Selam alejkum.

Imam namjeru da zaprosim jednu sestru, jel mogu nju lično da kontaktiram ili moram ići preko njenog oca ili brata? Allah te nagradio na odgovoru.

PITANJE 2: Esselamu alejkum.

Ako može pojašnjenje i odgovor, Allah te nagradio šejh. Jedan naš daija kaže da nije dozvoljeno da se neka sestra lično zaprosi nego da prošenje mora ići preko velija i mahrema, odnosno da nije dozvoljeno direktno zaprositi neku sestru. Ja sam od tebe i drugih daija razumio drugačije, pa mi sad nije jasno, imam šubhu, šta je ispravno. Nije mi namjera da provociram nego me interesuje šta je ispravno po ovom pitanju?

Više...
E-mail Ispis PDF

- Esselamu alejkum. Kakav je šerijatski propis prodaje upotrebnih predmeta (sveske, olovke, školski pribor, posuđe i sl. mimo odjeće)  na kojima se nalaze slike životinja ili likova iz crtanih filmova?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Sellam allejkum. braćo.

Hteo sam da vas pitam u vezi učenje sure Kehf petkom prije hutbe naglas da li je dozvoljeno? Živim u Belgiji i imao sam diskusiju s jednim on redovno uči suru Kehf naglas a ostali slušaju. Tražio sam od njega dokaza da li je to ispravno a on kaže da ja zabranjujem da su uči Kur'an u džamiji. Neka vas Allah nagradi .

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.