Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

Teorija evolucije kao materijalistička ideologija koja tvrdi da postoji samo materija, je ništavna, pogrešna i pokvarena ideja koja je rezultat nedokazane pretpostavke i nagađanja a oprečna je Kur'anu, Sunnetu i idžmau učenjaka.
Dovoljna su dva postulata i "činjenice" koje zastupa ova teorija a koji su oprečni jasnim kur'anskim ajetima da se pokaže da je ova teorija po Kur'anu ništavna i batil.
Prva stvar: da je po ovoj teoriji priroda, koja nema ni razuma ni svijesti, ta koja stvara sve što postoji, ona daje i oduzima bez nekog smišljenog plana onako nasumice i slučajno, linija napretka, promjene i evolucije je nestabilna, ne dešava se po nekom ustaljenom i logičnom pravilu. Kaže Darvin: "Priroda sve stvara i nema granice njenoj sposobnosti stvaranja". Drugim riječima, po ovoj teoriji nema boga koji stvara, upravlja, uređuje i bdije nad onim što je stvorio.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu. Da li je ispravno izgovarati dodatak "Sejjidina" kada donosimo salavate na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem. To jest, da li su prve generacije izgovarale kao dole navedeno: Allahumme salli ‘ala sejjidina Muhammedin ve ‘ala Ali sejjidina Muhammed”; Allah vas nagradio svakim hajrom i učvrstio vas na putu istine.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE:Esselamu alejkum we rahmetullah.
Halalite šejh, da li možete nešto reći o ovoj priči i njenoj ispravnosti, da vas Allah nagradi.
BRAK SUHEJBA I HIFE: Ona je jedna od časnih savremenika Poslanikovih, sallallahu alejhi we sellem, U Medinel-Munevveri ona je bila žena o čijoj su ljepoti kružile priče. Došavši pred Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, reče mu:” Poduči me onom što ću raditi što bi me uvelo u Džennet“. Poslanik, sallallahu alejhi we sellam reče: ”Najprije ti je potrebno da se udaš za nekoga. S tim činom sigurno dobijaš pola imana.” “O Poslaniče“, zapita ona, “ko bi mi bio drug, mladoženja? Prosio me je vladar Abesinije, kralj Negus, ja ga nisam htjela. Ubejdullah je davao sto deva i još nekih stvari, ali i njega sam odbila. A sada ti kažeš da je sklapanje braka ono što će me izbaviti na onom svijetu. Poslaniče, ja sam zadovoljna s onim kojeg ti izabereš”.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Šejh, ja sam samo hteo da pitam da li je u islamu dozvoljeno i koliko ako jeste da je čovek nacionalista i te stvari. Jer ja sam poreklom albanac i to je kod nas naravno malo tvrđa stvar koja se poštuje, al meni je islam normalno milion puta preči. Čuo sam da je zabranjen bilo kakav nacionalizam i čuo sam da nije zabranjen. Volio bih da mi vi kažete iskreno, ako je zabranjen da ustanem iste sekunde da uzmem zastavu albanije i da je zapalim već noćas. Allah da vas nagradi.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

CIVILIZACIJA GOLOTINJE

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.