Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es selamu alejkum.

Nadam se da vas ne ometam u cemu. Najprije da vas Allah nagradi za vas rad za vjeru. Moje pitanje je vezano za namaz. U zadnje vrijeme vidim dosta sestara da dizu ruke u namazu dodirivajući palcem resice ušiju. Nekako dok sam išla u mejtef stari efendija je dječake tome učio, dok je novi efendija nam malo bolje objasnio da to dodirivane resica nije sunnet. Sad kako nastojim upotpuniti sunnete namaza to mi nije jasno. Bil to trebala raditi i kako to argumentovati jer ima onaj hadis u kojem se kaže: "Klanjajte kako mene vidite da klanjam." Pa eto, ako mi možete to samo malo bolje objasniti, dati hadis i predaje selefa. Da li vi savjetujete da se to radi, jer i sami znate kakav je naš narod ili uprkos tome ustrajati na sunnetu. Da vas Allah nagradi i umnogostrući vaša dobra djela.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, uvaženi profesore.

Molila bih vas da mi odgovorite na jedno pitanje, u ime Allaha dž.š. Naime, ako je djevojka ili žena isprošena i treba da se uda, a taj prosac od nje zahtijeva da joj vidi kosu, kako ona da postupi? Da li je to u ovom slučaju dozvoljeno?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Propis prenošenja selama Poslaniku, sallallahu alejhi ve selem. Neke mi sestre kažu: "Poselami od mene”. Hoću’l reći kada dođem na kabur: selami te ta i ta?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Naišao sam na tekst Mladena Marića o Coca Coli i prisustvu štetnih hemikalija i alkohola u istoj. Mogu vam kopirati tekst ili isti da pročitate na njegovoj stranici pa kakav je hukm po pitanju Coca Cole?

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1755545404459851&id=1002533189761080

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.