Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum, šejh.
Imam jedno pitanje za vas. Idem u ... školu u ... gradu. Drugi sam razred. Osoblje te škole krši moja vjerska prava. Govore da škola nije mjesto za namaz, da su prostorije u kojima klanjam nečiste, da se namaz može naklanjati. Također, ne dozvoljavaju mi da se na časovima tjelesnog zdravstvenog odgoja pokrijem onako kako mi je to naredio Allah, subhanehu ve te'ala. Ne praktikujem nošenje hlača, helanki, trenerki, a na časovima tjelesnog me prisiljavaju da oblačim trenerku, na što nisam pristala. Oni su mi odgovorili da, ukoliko ne budem nosila trenerku, ostati ću neocjenjena i ponavljati godinu. Koliko god sam ja čvrsta u svojim stavovima i oni su čvrsti u svojim. Smatraju da ja i daije koje slušam pretjeruju u vjeri. Najgore od svega je što nemam podršku od roditelja koji također nisu u vjeri. Jedino se savjetujem sa svojom najboljom sestrom ... (gimnazija). Ona, također, radi u suknji, ali njoj predaje prof. koji je u vjeri. Allah da Vas nagradi.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkumu.
Zanima me koliko je valjana i ispravna knjiga knjiga „Fikhus-sunne“ i njen autor Sejjid es-Sabik?

Više...
E-mail Ispis PDF

Ovo pitanje je jako osjetljivo i kopleksno te zahtijeva dublju studiju i analizu.

Na samom početku nophodno je pojasniti šta su to emulgatori i želatini, zbog toga što je ovo pitanje, kao i većina sličnih njemu, terminološki neprecizno postavlja od strane onih koji pitaju. Naime, emulgatori i želatini su vrste takozvanih ADITIVAkoji se označavaju sa E brojevima od kojih su mnogi životinjskog porijekla mimo emulgatora i želatina. Pa stoga postoji potreba da se napravi neki kratki uvod koji govori o aditivima prije samog odgovora na pitanje.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum.
Čuo sam da neki ljudi tvrde da ima predaja koja se tiče "međunarodnog pozdrava 'dobar dan'" koju ću parafrazirati. Kad je naš voljeni Poslanik a.s preselio na ahiret nevjernici su rekli da je to "DOBAR DAN", te da je tada to postalo kao službeni pozdrav. Zanima me da li je ovo tačno?

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi