Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum.

Ja bi da vam postavim jedno pitanje. Radi se o poslu kojem radim da vas pitam da li je on haram. Radim u staračkom domu, nosim uniformu (pantole), ponekad njegujem muškace, ali ne uvijek (svi su iznad 70 god), ponekad dijelim svinjetinu, a u prizemlju je restoran u kojem se prodaje alkohol, al nemam ja ništa s tim ja sam na odjelu sa pacijentima, i glavna djelatnost firme je njegovanje starih. Na poslu nesmetano nosim hidžab i klanjam. Da li je taj posao haram? S tim da imam nijet školovat se dalje gdje bi izbjegla to sve i nosila ispravan hidžab, ali bi npr. ostala u tome domu gdje ima restoran s alkoholom i svinjetinom.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, poštovani brate.

Je li tačno to da žena nakon poroda bude potpuno očišćena od grijeha. Čula sam to na nekom predavavanju danas. Predavač nije iznio dokaz za to. Allah vam dao svako dobro.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es-selamu alejkum.

Molim Vas za pojašnjenje. Čitala sam Vaš text o kupovini na rate uz povećanje cijene. Muž i ja trebamo kupovati auto i kao većina nemamo dovoljno novca, a na auto-kući su nam rekli ako kupimo auto za gotovinu cijena je npr. 5000, a ako uzmemo na rate cijena je veća za nekih 1000. To je 6000, dogovoreni rok otplate je 48 mjeseci po 125. Kada izračunamo, nema nigdje dodatnih tročkova Molim Vas za savjet. Da Vas Allah nagradi.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Eselamu alejkum.

Kakav je stav islama o pisanju romana u kojima su izmišljeni likovi i događaji?

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.