Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE:Esselamu alejkum.

Moja sestra želi da poveća sebi jednu dojku jer joj je manja od druge, ali iako sam čitao o dozvoljenim i zabranjenim operacijama nisam siguran šta da joj savjetujem. Možda bi trebao navesti da je ona s time rođena. Hvala unaprijed.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum, šejh.

Po fb-u kruzi predaja o Poslaniku s.a.w.s i nekoj starici. Da li je to vjerodostojno? Jer vidim neka braća su to podijelila na svojim profilima. Tekst predaje:

Čovjek je ugledao staricu u predgrađu Meke kako pokušava da podigne naramak drva i ponese ih sa sobom kući. Žurno je prišao i rekao: „Majko, dopusti mi da ja odnesem ova drva do tvoje kuće. Reci mi, gdje ti je kuća. Uprtio je drva i ponio ih. Starica je išla iza njega. Kuća je bila daleko a drva teška. Čovjek se umorio. Kada je stigao do njene kuće i spustio drva, ona mu je rekla: „Sine, ja nemam čime da ti platim ovu tvoju uslugu”. On reče: „Majko, ja od tebe i ne tražim nikakvu nagradu! Samo sam želio da ti pomognem.”

Ona mu reče: „Sine, umjesto nagrade, dat ću ti jedan savjet: „U Meki se pojavio čovjek po imenu Muhammed. On je opasan i nemoj da te zavede. Čula sam da je loš čovjek, pa ga se čuvaj!” On reče: „Majko, ja sam Allahov poslanik, Muhammed!”

Ona reče: „Sine, ako si ti Muhammed, ja svjedočim da je samo Allah bog i da si ti Njegov poslanik!”

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Da li je tačno da osobe oboljele od sihra mogu čestim učenjem rukje uznemiriti džina KARINA kojeg nam je Allah pripisao od rođenja do smrti? Da nas on zbog toga može napasti, jer njega navodno uznemiravaju česte rukjje!?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Zanima me Vaš stav oko ulaganja na berzi, odnosno trgovanje dionicama na berzi?

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.