Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum, šejh.
Možete li mi samo reći, da li je vjerodostojan ovaj video isječak, tj. slike kaburova vjerovjesnika koje su prikazane? Allah vas nagradio.
https://www.youtube.com/watch?v=aiChLPYIhI8&feature=youtu.be
ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum we rahmetullahi, šejh.
Nedavno sam imao smrtni slučaj u porodici. Interesuje me da li je ispravno plaćati ove usluge učenja dova, mevluda i hatmi umrlom? U prilogu mejla je kopija neobaveznih vjerskih usluga koje naplaćuje medžlis. Da vas Allah nagradi svakim hajrom.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, šejh Zijad.
Ja ne tražim od Vas nikakav odgovor o nekom šerijatskom propisu il' slično. Pišem Vam da mi date objektivni odgovor/savjet na ovo sto ću napisat'.
Prije par mjeseci dolazio mi je jedan brat s namjerom da se ženi. Posto sam ja tog stava da se žena (kako nam i naša divna vjera nalaze) jedino na taj način udaje, bez prethodnih izlazaka s momcima, il "veza" kako to mi mladi kažemo, pristala sam na udaju. S obzirom da se to odvijalo u vrlo kratkom vremenu, da moji nisu imali baš najbolju priliku da se lijepo upoznaju (razgovrali su s bratom, dok su bili u tom halu ljutnje), moji roditelji su počeli da se tome protive.

Više...
E-mail Ispis PDF

„Već četvrtu godinu za redom 1. februar u svijetu se obilježava kao Dan Hidžaba. Na prijedlog Nazme Kahn iz New Yorka koja je željela podstaknuti nemuslimanke, kao i muslimanke koje ne nose hidžab, da na jedan dan dožive iskustvo nošenja hidzaba. ... Obilježavanje Dana Hidžaba je veoma brzo dobilo globalne razmjere, te se danas obilježava i u Bosni i Hercegovini. Ovakava akcija je pokrenuta u cilju otklanjanja barijera, radi boljeg razumijevanja i rušenja predasuda, kontraverzi, koje se vežu za hidžab, te razvijanju svijesti o hidžabu, kao islamskom ženskom pravu i da osvijesti javnost o korijenima i razlozima nošenja hidžaba. ...
Stoga, pozivamo sve asocijacije, aktive, udruženja žena, da nam se pridruže, te da u svom gradu, obilježe Svjetski Dan Hidžaba.
HIDŽAB JE IDENTITET a ne obilježje.“

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

CIVILIZACIJA GOLOTINJE

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.