Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Da li je ovaj hadis vjerodostojan? Prenosi 'Abbad ibn Kesir od Abdullaha Džeririja, a on od Mejmune, supruge Resulullaha, sallallahu alejhi ve sellem, da joj je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: "Najbolji ljudi mog ummeta su oni koji su najbolji prema svojim ženama, a najbolje žene mog ummeta su one koje su najbolje prema svojim muževima. Svaka takva žena je uzdignuta svakog dana i noći do nagrade hiljadu šehida koji su u borbi na Allahovom putu strpljivi i odani. A prednost jedne od njih nad hurijama je kao prednost Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, nad najboljim čovjekom od vas. Najbolja žena mog ummeta je ona koja nastoji da obraduje svog muža, udovoljavajući mu u svemu što nije grijeh prema Allahu, subhanehu ve te'ala. A najbolji čovjek mog ummeta je onaj koji je blag sa svojom ženom blagošću majke prema svome djetetu. Takvome čovjeku se pišu svakog dana i noći  nagrade stotinu šehida koji su u borbi na Allahovom putu strpljivi i odani."
Omer, radijallahu anhu, na to upita: "Allahov Poslaniče, kako je za žene nagrada hiljadu šehida, a za čovjeka stotinu?"
Na to mu Resulullah, sallallahu alejhi ve sellem, reče: "Žena ima veću nagradu  od čovjeka i vrijednije sevabe, a Allah dž.š, podiže čovjeku stepene u Džennetu sa zadovoljstvom  njegove žene s njim i njenim  dovama za njega." (Teberani)

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamun alejkum, šejh.
Htio bih vas pitati za binarni način trgovanja dionicama. To je nova vrsta trgovanja dionicama preko internetskih stranica. Može se ulagati po želji, prognozira se na minutu, ili ovisno o želji, vremenski da li će pasti vrijednost dionica ili porast? Htio bih ući u taj posao, ali ne znam propis vjere o tome.  
Znači: ja ne kupujem dionicu ja samo prognoziram u datom momentu od minute ili 10 minuta da li bi ona mogla porasti ili pasti, ja dajem svoj ulog pa na to. Ukoliko primjerice stisnem da će porasti na burzi i to se desi, onda ja dobijem nekih 70% od uloga, ili se može stisnuti i da će pasti cjena te odredene dionice i ako pogodiš onda isto tako. Allah vas nagradio.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselam alejkum.

Mogu li babo i sin oženiti majku i kćerku?

Više...
E-mail Ispis PDF

Osobe kojima se ne prima namaz 40 dana su:
- onaj ko ode kod gatara ili sihrbaza i povjeruje mu da zna gajb putem džina,
- osoba koja popije alkohola (i napije se).

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi