Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Poštovani, imam pitanje koje se tiče izrade figurica od fondana, koje se stavljaju na torte i zatim jedu, radi se o likovima iz crtanih filmova, životinjicama i sl. Da li je njihova izrada dozvoljena i da li je to dozvoljeno raditi po narudžbi (slastičarna)? Kako to izgleda saljem slike u prilogu.
Allah vas nagradio, nadam se da ćete naći vremena i uskoro mi odgovoriti.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE 1: Esselamu alejkum.
Jedan ateista koji je detaljno proučavao Kur'an me ubjeđuje da se u njemu kaže da je Zemlja ravna kao ploča. Puno sam razmišljao o tome, vjernik sam čitav zivot, ali ovaj čovjek me uznemirio sa svojim govorom. Poslije toga nisam mogao da spavam, srce mi lupa, samo o tome razmišljam, očajan sam, ne znam šta da radim. Molim te, pomozi mi sa odgovorom.

Više...
E-mail Ispis PDF

Pitanje abortusa u biti nije suvremeno šerijatsko pitanje, međutim, mnoštvo je razloga koji su ovu pitanje učinili jednom od glavnih tema rasprave u raznim prigodama, na raznim mjestima i među različitim nivoima ljudi. Od tih razloga ističu se dva:
Prvo: što mnogi ljudi pitaju o šerijatskom propisu pobačaja.
Drugo: što je abortus sa napretkom medicine postao tako obična stvar da je u mogućnosti bilo koja žena da ode ljekaru i da se za kratko vrijeme riješi 'neželjene' trudnoće.

Više...
E-mail Ispis PDF

Koliko puta smo mogli čuli hatibe, vaize, pa čak i neke učene insane da upozoravaju na laganje i dokazuju veličinu grijeha laganja u odnosu na grijeh zinaluka i krađe sa sljedećim hadisom: Upitan je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: „Da li mu'min čini zinaluk?“ „Da“, odgovori on. Kaže: „Da li mu'min krade?“ „Da“, odgovori on. „A da li mu'min laže?“, upita. „Ne“, odgovori on.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi