Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Assalamu aleykum, uvaženi sejh.

Imam jedno pitanje koje je možda i više puta postavljeno. Radi se o slanju slika kod omladine kad se upoznaju zbog sklapanja braka. Imam sina za ženidbu Alhamdulillah, i svaki put kad ja upoznam curu i počnem pričati o svom sinu i nama kao familiji one traže da im pošaljem sliku moga sina. Iz razloga da je ona daleko i hoće da prvo vidi da li joj se on optički sviđa pa tek onda da se vide i upoznaju. Ja naravno svaki put to odbijem jer su slike fitna i predložiim da mi nemamo problema doći do nje, ali one svaki put to odbiju. Sad me interesuje da li je u redu da pošaljem sliku ili ne? Barakallah feek.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum, uvaženi brate.

Ja sam po struci majstor građevine pa imam u ponudi da odradim krov na kapeli gdje se krišćani kada presele ostavljaju do dana ukopa. Pa da li ima smetnje da prihvatim posao, jer na kapeli imaju dva krsta.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es selamu alejkum, šejh.

Smije li osoba otići na plaćen ručak na koji je pozvan, ako se u restoranu služi alkohol?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Kada čovjek postane musafir da li je on dužan da krati namaze? Da li on može, ako ima vremena ili ako mu je duga pauza, da klanja normalno četiri rekata'?

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

KNJIGA: STAZOM ISPRAVNIH PRETHODNIKA

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.