Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE:Esselamu alejkum we rahmetullah.
Halalite šejh, da li možete nešto reći o ovoj priči i njenoj ispravnosti, da vas Allah nagradi.
BRAK SUHEJBA I HIFE: Ona je jedna od časnih savremenika Poslanikovih, sallallahu alejhi we sellem, U Medinel-Munevveri ona je bila žena o čijoj su ljepoti kružile priče. Došavši pred Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, reče mu:” Poduči me onom što ću raditi što bi me uvelo u Džennet“. Poslanik, sallallahu alejhi we sellam reče: ”Najprije ti je potrebno da se udaš za nekoga. S tim činom sigurno dobijaš pola imana.” “O Poslaniče“, zapita ona, “ko bi mi bio drug, mladoženja? Prosio me je vladar Abesinije, kralj Negus, ja ga nisam htjela. Ubejdullah je davao sto deva i još nekih stvari, ali i njega sam odbila. A sada ti kažeš da je sklapanje braka ono što će me izbaviti na onom svijetu. Poslaniče, ja sam zadovoljna s onim kojeg ti izabereš”.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Šejh, ja sam samo hteo da pitam da li je u islamu dozvoljeno i koliko ako jeste da je čovek nacionalista i te stvari. Jer ja sam poreklom albanac i to je kod nas naravno malo tvrđa stvar koja se poštuje, al meni je islam normalno milion puta preči. Čuo sam da je zabranjen bilo kakav nacionalizam i čuo sam da nije zabranjen. Volio bih da mi vi kažete iskreno, ako je zabranjen da ustanem iste sekunde da uzmem zastavu albanije i da je zapalim već noćas. Allah da vas nagradi.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkumu.
Halali te što vam smetam, trebala bi vas pitati nešto u vezi intime. Kad je žena u hajzu, da li je dužna da se okupa ako muža zadovolji, da ne ulazim u detalje. Razumijete me.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es-Selam alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.
Ako može odgovor. Rašireno je među sestrama prilikom odgovaranja na selam da dodaju „ve magfiretihi“. Pa me zanima da li je taj dodatak vjerodostojan, jer nisam primjetila da daije odgovaraju sa tim dodatkom. Barekellehu fikum.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi