Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum.

Uvaženi, htio bih vas zamoliti da mi odgovorite na sledeće pitanje: Da li žena (ili muškarac) kvari/gubi abdest ukoliko opere svoje dijete, DODIRIVAJUĆI PRITOM POLNI ORGAN DJETETA, i da li su bitne godine djeteta, zamolio bih vas (uz svo vaše uvažavanje) ako ste umogućnosti i da navedete neke dokaze u vezi sa tim. Allah da vas nagradi, primite selam od brata iz Novog Pazara.

Više...
E-mail Ispis PDF

Prenosi se od Enesa, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Doći će vrijeme kada će ljudi biti biti poput vukova, pa ko ne bude vuk, pojet će ga vuci“.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum, uvaženi Zijadu.

Jedno pitanje jel dozvoljeno da se operiše žena da ne dobije više djecu radi carskog reza, znači nije normalna trudnoća već 4 put, rodiće uskoro 4 djete, tako da posle ovog carskog reza rekao je doktor da se treba operisat, da ne može više djecu dobit radi rizika od života. Sve 4 djece carski operisana. Allah ti svako dobro dao uskoro, čekam tvoj odgovor.

Više...
E-mail Ispis PDF

Čuvanje poroda je jedna od pet nužnih stvari (ostale četiri su: vjera, život, pamet i imetak) koje je Šerijat došao da zaštiti pa je zabranio sve što je suprotno tome. A pošto je to tako, nema sumnje da je osnov u sredstvima i metodama trajnog sprečavanja trudnoće zabrana. Ova sredstva i metode su ono što se danas naziva jednim imenom sterilizacija (izazivanje neplodnosti). Savremeni načini trajnog sprečavanja trudnoće su raznovrsni i mnogobrojni, a u narednom tekstu ćemo obraditi hirurške metode sterilizacije.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.