Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Es-selamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu, šejh Zijad.
Ja ne tražim od Vas nikakav odgovor o nekom šerijatskom propisu il' slično. Pišem Vam da mi date objektivni odgovor/savjet na ovo sto ću napisat'.
Prije par mjeseci dolazio mi je jedan brat s namjerom da se ženi. Posto sam ja tog stava da se žena (kako nam i naša divna vjera nalaze) jedino na taj način udaje, bez prethodnih izlazaka s momcima, il "veza" kako to mi mladi kažemo, pristala sam na udaju. S obzirom da se to odvijalo u vrlo kratkom vremenu, da moji nisu imali baš najbolju priliku da se lijepo upoznaju (razgovrali su s bratom, dok su bili u tom halu ljutnje), moji roditelji su počeli da se tome protive.

Više...
E-mail Ispis PDF

„Već četvrtu godinu za redom 1. februar u svijetu se obilježava kao Dan Hidžaba. Na prijedlog Nazme Kahn iz New Yorka koja je željela podstaknuti nemuslimanke, kao i muslimanke koje ne nose hidžab, da na jedan dan dožive iskustvo nošenja hidzaba. ... Obilježavanje Dana Hidžaba je veoma brzo dobilo globalne razmjere, te se danas obilježava i u Bosni i Hercegovini. Ovakava akcija je pokrenuta u cilju otklanjanja barijera, radi boljeg razumijevanja i rušenja predasuda, kontraverzi, koje se vežu za hidžab, te razvijanju svijesti o hidžabu, kao islamskom ženskom pravu i da osvijesti javnost o korijenima i razlozima nošenja hidžaba. ...
Stoga, pozivamo sve asocijacije, aktive, udruženja žena, da nam se pridruže, te da u svom gradu, obilježe Svjetski Dan Hidžaba.
HIDŽAB JE IDENTITET a ne obilježje.“

Više...
E-mail Ispis PDF

Teorija evolucije kao materijalistička ideologija koja tvrdi da postoji samo materija, je ništavna, pogrešna i pokvarena ideja koja je rezultat nedokazane pretpostavke i nagađanja a oprečna je Kur'anu, Sunnetu i idžmau učenjaka.
Dovoljna su dva postulata i "činjenice" koje zastupa ova teorija a koji su oprečni jasnim kur'anskim ajetima da se pokaže da je ova teorija po Kur'anu ništavna i batil.
Prva stvar: da je po ovoj teoriji priroda, koja nema ni razuma ni svijesti, ta koja stvara sve što postoji, ona daje i oduzima bez nekog smišljenog plana onako nasumice i slučajno, linija napretka, promjene i evolucije je nestabilna, ne dešava se po nekom ustaljenom i logičnom pravilu. Kaže Darvin: "Priroda sve stvara i nema granice njenoj sposobnosti stvaranja". Drugim riječima, po ovoj teoriji nema boga koji stvara, upravlja, uređuje i bdije nad onim što je stvorio.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu. Da li je ispravno izgovarati dodatak "Sejjidina" kada donosimo salavate na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem. To jest, da li su prve generacije izgovarale kao dole navedeno: Allahumme salli ‘ala sejjidina Muhammedin ve ‘ala Ali sejjidina Muhammed”; Allah vas nagradio svakim hajrom i učvrstio vas na putu istine.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi