Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Ako biste mogli da mi odgovorite na pitanje. Ja sam stomatolog i interesuje me, da li mogu da stavim rukavice i da liječim i muškarcima zube? Nisam u finansijskoj mogućnosti još uvijek, da otvorim svoju ordinaciju, već sam prinuđena da radim kod drugih stomatologa. Dosad sam radila kod doktora koji je prihvatio moj uslov da ne liječim muškarcima zube, ali mu je na kraju zasmetalo, jer mu se vraćaju pacijenti i dao mi je otkaz. Hoće doktora koji će da mu pokrije smenu. Mogla bih da nađem odmah posao u nekoj drugoj privatnoj ordinaciji, ali ne prihvataju moj uslov.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Ne razumijem kako nakon svih ovih godina koje daije pozivaju Kuranu i Sunnetu i da se ostave bidati, a sve sa dokazima, ISLAMSKA ZAJEDNICA NE PODUZIMA NIŠTA DA PROMJENI, nego govori da treba sačuvati TRADICIJU BOŠANJAKA. Džamije su u Bosni većinom zaključane, preko dana malo narod namaz obavalja u džamijama, a i u kućama. ISLAM SE SVODI SAMO NA PETAK; BAJRAM I RAMAZANSKE DANE. Zašto ISLAMSKA Zajednica na poziva narod da se vrati IZVORNOJ VJERI? KO STOJI IZA TOGA PA KOČI SVE? NEŠTO MORA BIT IZA. DA LI ONDA OSOBA KOJOJ DOĐU JASNI DOKAZI I ODBIJA TO PRIMJENITI ČINI VELIKI GRIJEH IAKO IM JE POZNAT ISTINA PO SVIM OVIM DOKAZIMA. Narod je sada u ovom vremenu navikao da ne treba klanjati, ići u dzamiji, ostavit grijehe ....pa kad vidi osobe takve one su im čudne i svašta se govori. Da Allah popravi stanje. Amin.

Više...
E-mail Ispis PDF

- Selam alejkum. U komšiluku postoji osoba koja se bavi sihirom i svakodnevno dolazi na naša vrata donoseći neka jela (brašno sa jednim keksom i slicno) i ko fol uci "dove"...sta da radim kako da se zaštitim i kako da postupim prema toj osobi?
ODGOVOR: Alejkumusselam.

Više...
E-mail Ispis PDF

KAKO JE KLANJAO POSLANIK, sallallahu alejhi ve sellem

U vjerodostojnim hadisima je prenešeno da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je klanjao namaz na sljedeći način:
Prije namaza
Nije potvrđeno od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je imao neki zikr ili dovu prije tekbiretul ihram (početnog tekbira), osim što treba voditi računa o poravnavanju saffova i upotrebi misvaka. Isto tako, blizina imamu ima vrijednost što je prenešeno od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i nema razlike između desne i lijeve strane saffa, a najbolje mjesto je odmah iza imama.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

CIVILIZACIJA GOLOTINJE

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.