Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Šejh, ima li dokaza za pitanje hoćemo li halaliti mejitu koje hodža pita nakon klanjanja dženaze?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu Alejkum.
Zanima me može li se sadaka dat i nanijetit za neku našu potrebu, želju?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Bila sam u prilici da se susretnem sa osobama koji slede Saida Nursija (u Turskoj). Primetila sam da slede neke nepotvrdjene stvari. Pominju i Fethulaha Gulena, koji živi u Americi. Uče neke zikrove posle svakog namaza, za koje nikad nisam ni čula ni pročitala. Koriste neke knjižice iz kojih čitaju sve te zikrove. Pri učenju dove okreću ruke na gore, pa na dole (što argumentuju da se ruke spuštaju dole kad nešto neće, a gore kad nešto hoće?). Videla sam da to nije ispravno, medjutim sad primećujem da i u Sandžaku ima svoje simpatizere (koji se neretko miješaju sa ženama, slušaju muziku, sestre koje se nepropisno pokrivaju). Možete li mi reći nešto o njima? Kako se ponašati prema njima (jer kategorički odbijaju razgovor, pogotovo savet)?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.
Izvinite sejh Allah da vas nagradi, htela bi pitati u vezi *kisnice* i liječenja sa tom vodom, blagodati kišnice. Na jednom predavnju sam čula da se u tefsiru spominje priča da kada su Mekenlije učinile hidzru u Medini prve godine, da su im Jevreji napravili sihr, pa je pogodio sve žene muhadzirke tako da nisu mogle da ostanu u drugom stanju (hamile).
Pa je jedan od njihovih lijekova bio konzumiranje Kišnice (liječenje kur'anom, rukjom i kišnicom ). Prva zena koje je razbila taj sihr je bila Esma bint Ebu Bekr, radijallahu anhuma. Zanima me na koji način se moze koristit i da li je ovo ispravno.

Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.