Zvanična stranica - dr.Zijad Ljakić

أهل السنة والجماعة‎‎

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Sellam alejkum, brate.

Da te Allah nagradi za svoj trud i rad. Ja imam pitanje. Bavim se snimanjem i fotografisanjem veselja, svadbi, suneta, banketa i slično. To radim isključivo zbog nužde. A voleo bih imati adekvatan odgovor na tome. Allah te nagradio svakim dobrom. Selam alejkum.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Eselamu alejkum, šejh.

Pošto imamo ovdje u Bosni s jedne strane Islamsku zajednicu, a s druge strane imamo mesdžide koja drže braća koji nisu pristali da budu u sklopu IZ. Znači, to su profili mesdžida kao što ima u Gornjoj Maoči, Tuzli džemat Kula, itd. Znate o kome govorim, znači ne radi se o nekim Idišovcima ili o ljudima poput Ebu Muhameda (Nedžad Balkan) i njegovim sljedbenicima. Gdje je prioritet ići na namaze i džuma? Allah ti podario svaki hajr.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum.

Da li je čovjeku dozvoljeno da klanja po sunitskim mesdžidima pored džamije i da li je ispravna džuma koja se klanja tamo? Da vas Allah nagradi.

Više...
E-mail Ispis PDF
PITANJE 1: Eselamu alejkum ve rahmetullah, šejh!
Od mnogih žena sam čula da su vaginalne infekcije izliječile svinjskom masti, prije koje su probale razne preparate ali im nisu pomogli. Pa vas molim da mi kažete da li je dozvoljeno korištenje masti u te svrhe. Da vam Allah podati svako dobro, amin.
PITANJE 2: Eselamu alejkum uvaženi, šejhu.
Zamolio bih te ako mozes da mi daš jedan savjet. Moja supruga ima problema sa disanjem. Mnogo toga je koristila, međutim pomoć je kratkoročna, pet dest dana, i opet isto . Mnogi joj savjetuju da uzme kašičicu svinjske masti ujutro, da je to jako dobro za disajne kanale i pluća i da stavlja svinjsku mast na prsa. Da li je to u islamu dozvoljeno?
Više...

Qur`an | Rašid al-Afasi

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

 

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA

Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.