Welcome to the Frontpage

E-mail Ispis PDF

PITANJE: Assalamu alejkum wa rahmatullahi wa barakatuh, šejh.
Da te Allah nagradi za tvoj trud za islam i istinu koju širiš sa svojim predavanjima i odgovaranjem na pitanja. Allahume amin. Naime, ja sam htio da Vam postavim pitanje koje mi je baš važno. Moj brat i ja bavimo se prodavanjem miska (parfema) i elhamdulillah ide nam dobro. Samo, u zadnje vrijeme nam dolaze ljudi koji ne prakticiraju vjeru, ili su nevjernici skroz i traže od nas da im prodamo parfeme za njihove žene. Mi smo do sada cijelo vrijeme odbijali radi hadisa, u kojem Allahov Poslanik s.a.w.s. kaže, da žena koja iziđe iz kuće naparfemisana je isto kao da čini zinaluk. Moje pitanje je, da li mi smijemo da prodajemo parfeme za žene, čak i ako znamo da to ide ženi koja će se naparfemisati i onda izići iz kuće, ili smo dobro postupili sto odbijamo? Da te Allah nagradi svakim dobrom.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum.
Da li je dozvoljeno da se uči Kur an osobi koja je bolesna? Naime, da grupa sestra podijeli džuzove i da to prouče za nekoliko dana?

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Selam alejkum, šejh.
Možete li mi samo reći, da li je vjerodostojan ovaj video isječak, tj. slike kaburova vjerovjesnika koje su prikazane? Allah vas nagradio.
https://www.youtube.com/watch?v=aiChLPYIhI8&feature=youtu.be
ODGOVOR: Alejkumusselam ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Više...
E-mail Ispis PDF

PITANJE: Esselamu alejkum we rahmetullahi, šejh.
Nedavno sam imao smrtni slučaj u porodici. Interesuje me da li je ispravno plaćati ove usluge učenja dova, mevluda i hatmi umrlom? U prilogu mejla je kopija neobaveznih vjerskih usluga koje naplaćuje medžlis. Da vas Allah nagradi svakim hajrom.

Više...

POSTAVI PITANJE

E-mail adresa na koju će te slati pitanja:

usjencisablji@gmail.com

NE PRIMAMO NOVA PITANJA - POJAŠNJENJE I NAPOMENA: Zbog velikog broja pristiglih pitanja, čiji broj prelazi 1000 pitanja već odavno, ne šaljite više pitanja OSIM HITNIH PITANJA na koja će se odgovarati kratko bez argumenata. Hvala na razumijevanju.

QUR`AN - ALLAHOV GOVOR | Rašid El-Afasi